Ofte stilte spørsmål

1. Hvorfor mottar jeg mail fra dere om at jeg ikke har fullført e-læringskurset når jeg har gjort alle leksjonene?
  • Sjekk at du har satt alle leksjonene til «completed» etter at du har gått igjennom dem.
  • Sjekk at du har fullført sluttesten som ligger tilgjengelig i en egen «boks» inne på kurset i din profil. Systemet oppfatter ikke kurset som fullført dersom sluttesten ikke er gjennomført.
2. Er eksamen og sluttest det samme?

Nei, det er det ikke. Sluttesten er en del av e-læringen i kurset. Den inneholder 20 spørsmål fra hele modulen, og vil gi deg et bilde på hva du husker fra e-læringen. Du kan ikke åpne andre internettsider underveis i sluttesten. Da vil den lukke seg og ditt svar vil bli registrert. Sluttesten kan tas opptil 3 ganger, og forsøket som gir deg best score bli stående som tellende. Poengene du oppnår i sluttesten er med på å påvirke din samlede poengsum på hele modulen.

Eksamen gjennomføres i samarbeid med Skema Business School i Frankrike. Du må selv melde deg på eksamen inne i din profil, på samme måte som du melder deg på de andre kursene i Statsbygg. Den dagen du skal ta eksamen gjøres den tilgjengelig i en egen boks inne i din profil. Dersom du får problemer underveis i eksamen kan du kontakte vår eksamenskoordinator silje.luzajic@metier.no

3. Hvorfor må jeg laste opp vitnemålet mitt for å få ta eksamen?

Alle skoler som gir ut studiepoeng på høyskolenivå krever at kandidatene har generell studiekompetanse eller realfagskompetanse for at de skal ha mulighet til å oppnå studiepoeng. Denne regelen er generell for alle skoler som tilbyr eksamen med studiepoeng på høyskolenivå. Du kan laste opp ditt vitnemål fra videregående eller høyere utdannelse(universitet/høyskole). Dersom du ikke har generell studiekompetanse kan du allikevel få ta eksamen dersom du har oppnådd realfagskompetanse. Du må da være over 23 år, og ha jobbet sammenhengene i minimum 5 år.

4. Hva er det som styrer poengberegningen på kurset, og som gir gull, sølv eller bronse?

Poengberegningen styres av oppnådde poeng på quiz`en i hver enkelt leksjon og oppnådd score på sluttesten. Du kan se hvor mange poeng du har oppnådd på forsiden av kurset:

 
5. Kan jeg ta eksamen selv om jeg ikke har deltatt på samling?

Nei, det kan du ikke. Klasseromsundervisningen er en obligatorisk del av kurset, på samme måte som e-læringen. Du må ha fullført både e-læringen og klasseromssamlingen for å få lov til å gå opp til eksamen.

6. Hvor finner jeg mitt diplom for fullført e-læringskurs?

Ditt diplom for fullført e-læringskurs kan du laste ned her:

7. Kan jeg laste ned hele e-læringskurset? Og hvordan gjør jeg det?

Du kan kun laste ned en leksjon av gangen. Du kan velge om du vil sende leksjonen på mail eller lagre den som en PDF. Nedlastningen gjør du inne i hver enkelt leksjon:

8. Hva er avbestillingsfristen for kurs?

Du kan melde deg av klasseromssamlingen kostnadsfritt for Statsbygg dersom du gir Metier beskjed seneste 7 arbeidsdager i forkant av samlingen du er påmeldt.

9. Jeg har meldt meg på feil kurs, hva gjør jeg?

Ta kontakt med christine.piela@metier.no Hun vil hjelpe deg med å flytte påmeldingen din over til riktig kurs.

10. Jeg har ikke mottatt karakterutskrift etter fullført eksamen. Når kan jeg forvente å få denne?

Du kan vente deg din karakterutskrift 10-12 uker etter at du har gjennomført eksamen. Dersom du fremdeles ikke har mottatt denne etter 13 uker kan du ta kontakt med vår eksamenskoordinator silje.luzajic@metier.no

11. Jeg har glemt mitt passord, hva gjør jeg?
  • Dersom du husker ditt brukernavn kan du benytte deg av «glemt passord» funksjonen under innloggingsboksen på forsidenl:

Dersom du ikke husker ditt brukernavn eller passord tar du kontakt med christine.piela@metier.no